keskiviikko 28. huhtikuuta 2021

Ihmisryhmät, jotka kärsivät nykyisestä valtavirran transaktivismista

 Tässä kirjoituksessa käsittelen ihmisryhmiä, jotka kärsivät nykyisestä valtavirran transaktivismista:


-                              Lapset

-                              Naiset

-                             Seksuaalivähemmistöt

-                             Mielenterveyspotilaat

-                             Perinteiset transsukupuoliset

 


Lapset

Olen sitä mieltä, ettei lapsen kohdalla transsukupuolisuutta voi luontevasti diagnosoida siitäkin huolimatta, että joillakin tapauksilla sukupuoliristiriita kestää aikuisuuteen asti. Itsellänikin oli lapsena sukupuoliristiriitaa, vaikka en osannutkaan sanoittaa kokemustani luontevasti. Tiedän, että jotkut transsukupuoliset ovat kanssani asiasta eri mieltä.

Tällaisilla yksilöillä transkokemus on saattanut olla läsnä jo lapsuudessa, minkä vuoksi he ajattelevat, että transsukupuolisuuden voisi diagnosoida lapsen kohdalla. Ongelma on siinä, että tällä tavalla ajattelevat transsukupuoliset ajattelevat asiaa puhtaasti omasta näkökulmasta. He eivät ota huomioon, että valtaosa sukupuoliristiriitaisista lapsista ei enää murrosiän jälkeen koe ainakaan merkittävää sukupuoleen liittyvää ahdistusta. Olen kuullut sanonnan, että translapsi on vähän kuin vegaani kissa.

Toisin sanoen lapsen vanhemmat ovat myötävaikuttaneet siihen, että lapsi transioituu sosiaalisesti sen sijaan, että olisi muuten sukupuoleltaan epätyypillinen lapsi. Lapset ovat taipuvaisia ajattelemaan asioita mustavalkoisesti. Katsoin kerran yhden videon, jossa eräs translapsi perusteli sukupuolikokemustaan lempiväreillä ja mielenkiinnonkohteilla.

En ole asiantuntija, enkä muutenkaan tiedä lapsista juurikaan (en myöskään pidä erityisesti lapsista, minkä takia en niitä halua), mutta epäilen hyvin vahvasti, kykeneekö tytöksi itsensä mieltävä poika kunnolla ymmärtämään, ettei transnainen voi olla samalla tavalla nainen kuin biologinen nainen. Jos tytöksi itsensä mieltävä poika unelmoi äidiksi tulemisesta, kykeneekö hän ymmärtämään, ettei transnainen voi olla biologisesti äiti?

En sano tätä sen takia, että transsukupuolisuudessa olisi jotain pahaa. Minä elän tällä hetkellä varsin mukavaa elämää, jos en ota huomioon koronavirusta ja transaktivistien sekoilua, joka ajan myötä pilaa myös minun maineeni, osittain on jo pilannut.

Jos lapsen annetaan edes sosiaalisesti transioitua, emme tiedä, olisiko kyseinen lapsi voinut kasvaa ulos sukupuoliristiriidasta. Monet sanovat tosin, että pelkkä sosiaalinen transitio mahdollistaa mielen muuttumisen. Vaikka tämä onkin teoriassa totta, niin epäilen, kehtaako lapsi tai nuori myöntää olleensa väärässä, jos sosiaalisen transition tielle on jo lähdetty.

Olen joskus miettinyt, olisinko minä halunnut lapsena transioitua, jos lapsuudessani olisi puhuttu translapsista. Todennäköisesti olisin halunnut transioitua. Olen kuitenkin miettinyt, että jos olisin transioitunut lapsena, minulla olisi jäänyt tekemättä kaikki se itsetutkiskelu, jonka olen nyt tehnyt. Olisin myös saattanut miettiä, olisinko sittenkin kasvanut ulos sukupuoliristiriidasta.

Mitä sitten sukupuoliristiriitaisen lapsen kanssa pitäisi tehdä? Mielestä tällaista lasta olisi fiksumpaa rohkaista olemaan mieluummin sukupuoliepätyypillinen kuin alkaa puhumaan transsukupuolisuudesta. En sano, ettei lapselle saisi puhua transsukupuolisuudesta iän mukaisella tavalla neutraalisti, mutta kannattaa olla varovainen, ettei vedä liikaa mutkia suoriksi, jotta lapsi ei saisi transhoidoista epärealistisia käsityksiä.

 

Naiset

Transaktivismin ja naisten oikeuksien välisistä ristiriidoista olenkin jo puhunut aiemmin. Tiedän, että aihe on varsin tunteita herättävä ja aiheesta keskusteltaessa on helppo sortua ylilyönteihin. Kuitenkin tämänhetkinen tilanne on sellainen, että jos joku nainen puhuu aiheesta ilman mitään änkyröintiä, niin silti kyseinen nainen leimataan transfoobikoksi, vaikka hän ei sitä todellisuudessa olisikaan. Transaktivistit mielellään haluavat lakaista maton alle transaktivismin ongelmat, josta naiset kärsivät. Nykyään transsukupuolisuuden määritelmä on aiempaa laveampi, joten transporukkaan kuuluu kaiken näköistä hiihtäjää.

On myös fakta, että jotkut itsensä transsukupuoliseksi kokevat ovat pahasti häiriintyneitä yksilöitä. Sanon tarkoituksella itsensä transsukupuoliseksi kokevat, sillä todellisuudessa minun on vaikea uskoa, että kukaan aidosti dysforinen transnainen haluaisi mennä naisten tiloihin ennen kuin näyttää naiselta. Nykyisessä transkeskustelussa ongelma tosin on siinä, ettei tarvitse olla dysforiaa ollakseen trans, ja joillekin pelkän transidentiteetin omaksuneilla tuntuu olevan kyseenalaisia fetissejä.

Naisystäväni on sanonut, että hän ei koe transnaisia uhkana, mutta hän suhtautuu varauksella joihinkin transvestiitteihin. Naisystäväni ei näe itse transvestiittiyttä ongelmana, mutta hän tietää erään transvestiitin, joka käyttäytyy uhkaavasti. Olen ennenkin kuullut vastaavia tarinoita, että jotkut miespuoliset transvestiitit olisivat jollain tavalla häiriintyneitä ja heillä olisi kyseenalaisia fetissejä (autogynefilia?). 

Korostan nyt, että en todellakaan tarkoita, että kaikki transvestiitit olisivat häiriintyneitä yksilöitä. Kuitenkin olen kuullut useamman kerran tällaisista häiriintyneistä yksilöistä, joten aihetta ei voi mielestäni sivuuttaa.

Mitä tulee kilpaurheiluun, niin mielestäni ei ole reilua, jos transnainen kilpailee sellaisissa lajeissa, joissa voimalla, nopeudella ja kestävyydellä on merkitystä. Vaikka hormonihoito vaikuttaa kehon koostumukseen, niin transnaisilla on tutkimusten mukaan transhoitojen jälkeenkin etu verrattuna biologisiin naisiin.

Sen sijaan harrastetasolla erot eivät ole yhtä merkittäviä, ja yksittäinen transnainen ei välttämättä ole automaattisesti ylivoimainen verrattuna biologisiin naisiin. Kuitenkin kilpatasolla mukana ovat huippuyksilöt, jolloin transnaisen tausta tuo epäreilun edun verrattuna biologisiin naisiin. Oma ehdotukseni on, että transnaiset voivat kilpailla sellaisissa lajeissa, joissa biologisella sukupuolella ei ole suorituksen kannalta mitään merkitystä, kuten esimerkiksi ratsastus.

 

Seksuaalivähemmistöt

Olen kuullut, kuinka jotkut miehistä pitävät transmiehet valittavat homomiesten "transfobisuudesta" koska eivät halua olla transmiehen kanssa. Todellisuudessa tässä ei ole mitään transfobiaa vaan nämä transmiehet eivät ymmärrä, mikä seksuaalinen suuntautuminen on, eivätkä he kunnioita muiden ihmisten rajoja.

Olen kuullut, kuinka viime vuosien aikana joiltakin maskuliinisilta lesbonaisilta on kysytty, ovatko he todellisuudessa transmiehiä. En usko, että kysyjät ovat olleet mitenkään pahantahtoisia, mutta näen silti tuollaiset kysymykset ongelmallisena. Tuollaiset kysymykset voivat aiheuttaa sen, että ihminen alkaa alitajuisesti pohtia, että ehkä hän onkin todellisuudessa transmies tai hän voi kokea, että on väärin olla maskuliininen nainen.

Nykyään monet LGBT-järjestöt ovat lähinnä keskittyneet transasioihin, joten LGB-porukan asiat ovat jääneet T:n varjoon hyvin vahvasti. Tästä johtuen monet LGB-ihmiset kokevat, että nykyiset LGBT-järjestöt ovat unohtaneet heidät. Mainittakoon toki, että LGBT-järjestöt tai transjärjestöt eivät edusta minunkaan asioitani, ne edustavat vain tietynlaisten transihmisten asioita. Jos ja kun Suomessa perustetaan LGB-järjestö, tuen sen toimintaa mielelläni.

Tämän lisäksi toivon, että ns. vanhan koulukunnan perinteiset transsukupuoliset perustaisivat oman järjestön, joka olisi poliittisesti ja ideologisesti neutraali. Tai jos tuollaista järjestöä ei synny, niin kaipaisin vähintään enemmän transsukupuolisten blogeja tai muita somekanavia, joissa eri mieltä olevat transsukupuoliset saavat äänensä kuuluviin.

 

Mielenterveyspotilaat

 

Nykyisessä transaktivismissa painotetaan hyvin vahvasti itsemäärittelyä ja myös sitä, kuinka transhoidoista pitäisi poistaa kaikki portinvartiointi. Tämä on uhka mielenterveyspotilaille, sillä ilman portinvartijointia transhoitohin saattaa päätyä sellaisia yksilöitä, joiden ei koskaan pitäisi aloittaa transhoitoja. Toisin sanoen ihmisten oikeat ongelmat lakaistaan maton alle.

 

 

Perinteiset transsukupuoliset

Olen aika paljon nähnyt netissä kommentteja, kuinka joku on ennen suhtautunut transsukupuolisiin neutraalisti tai positiivisesti, mutta ajan myötä asenteet ovat muuttuneet negatiivisempaan suuntaan. Syynä ei ole mikään yhteiskunnan rakenteellinen transfobia vaan näillä ihmisillä on huonoja kokemuksia transaktivisteista ja heidän tuntemistaan transsukupuolista. Tämä on varsin ymmärrettävää.

Valitettavasti jotkut ajattelevat, että kaikki transsukupuoliset olisivat samanlaisia kuin aktivistit, joten tästä kärsivät sellaisetkin transsukupuoliset, jotka eivät käyttäydy kyseisellä tavalla. Yleisin "transfobian" muoto, jota olen kohdannut, on johtunut siitä, kuinka ihmiset ovat ajatelleet minun olevan samanlainen kuin transaktivistit tai muuten huonosti käyttäytyvät transsukupuoliset.

Jos en ota huomioon dysforiaa, niin kaikesta ärsyttävintä transsukupuolisuudessa on se, kuinka minä joudun kärsimään muiden transsukupuolisten perseilystä, josta en itse ole millään tavalla vastuussa. Joskus haluaisin olla enemmän avoin transsukupuolisuudestani, mutta tällä hetkellä tuo ei ole mahdollista, jos haluan, että ihmiset eivät ala varomaan sanojaan seurassani tai pitämään minua idealistisena hörhönä, jota en yksinkertaisesti ole.

En nyt nosta itseäni mitenkään jalustalle, kun totean nämä seikat. Olen itse kaukana täydellistä ihmisestä. Koen kuitenkin olevani suhteellisen harmiton tapaus, koska en odota muilta jatkuvaa validaatiota, enkä odota, että yhteiskunta ja kieli muuttuvat minun vuokseni. En myöskään hauku ihmisiä transfoobikoiksi, jos he eivät halua seurustella transsukupuolisten kanssa. Sen sijaan transaktivistit ja jotkut transsukupuoliset eivät ole yhtä harmittomia kuin minä, ja koen heidät uhkana transsukupuolisten maineelle.

 

 

 

 

12 kommenttia:

  1. Harrasteurheilusta olen sen verran eri mieltä, että siinä on myös loukkaantumisen riski. Harrastus saattaa lisäksi johtaa ammattiin, joten tytön mahdollinen kilpaura voi kaatua alkuunsa siihen, että harrastusporukassa poika voittaa kaikki kilpailut. On muuten aika läpinäkyvää, että eniten äänessä olevat transnaiset eivät hakeudu lajeihin, joissa fysiikalla ei ole niin väliä tai joissa naiset ovat parempia. He tuntuvat haluavan nimenomaan lajeihin, joissa miehen kehosta on hyötyä.

    Naisena hirvittää, millaista väkeä naisten tiloihin, turvakoteihin, vankiloihin ym. ollaan päästämässä itsemäärittelyn perusteella. Parafiliat tapaavat kasaantua, joten aivan kuten olet huomannut, transvestiiteillä saattaa olla häiritseviä fetissejä. En todellakaan halua, että he pääsevät toteuttamaan itseään naisten ja tyttöjen sekaan. "Paraphilias and paraphilic disorders: diagnosis, assessment and management" -artikkelista:

    "One of the mostly widely quoted studies of sexuality and behaviour was a survey of 2450 randomly selected adults (18 and 60 years of age) carried out in Sweden in 1996, which included questions addressing paraphilias and other problem behaviours (Langstrom 2005, 2006a,b). Of the sample, 3.1% reported at least one incident of exhibitionism and 7.7% admitted to voyeuristic behaviour. Men were twice as likely as women to expose themselves and three times more likely to engage in voyeurism. In this study, 2.8% of men and 0.4% of women reported at least one incident of transvestic fetishism."

    Sexual Behavior, Desire, and Psychosexual Experience in Gynephilic and Androphilic Trans Women: A Cross-Sectional Multicenter Study:

    "Several studies have shown that paraphilias tend to co-occur and are often associated with heightened sexual desire and dysregulated sexuality. Although Blanchard has emphasized that, in his opinion, “the concept of autogynephilia [. . .] refers (merely) to a potential for sexual excitation”(p.238), some researchers have implied that heightened sexual desire may indeed be characteristic of (auto)gynephilic trans women."

    "Significantly more exclusively gynephilic than androphilic trans women reported a history of arousal in association with cross-dressing."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ”Harrasteurheilusta olen sen verran eri mieltä, että siinä on myös loukkaantumisen riski. Harrastus saattaa lisäksi johtaa ammattiin, joten tytön mahdollinen kilpaura voi kaatua alkuunsa siihen, että harrastusporukassa poika voittaa kaikki kilpailut.”

      Joo olet oikeassa. Mielsin ehkä harrastuksen tässä yhteydessä kevyeksi höntsäilyksi, en varsinaisesti tarkoittanut tavoitteellista harrastusta.

      ”Parafiliat tapaavat kasaantua, joten aivan kuten olet huomannut, transvestiiteillä saattaa olla häiritseviä fetissejä. En todellakaan halua, että he pääsevät toteuttamaan itseään naisten ja tyttöjen sekaan.”

      Aivan, eli havaintoni on osunut oikeaan. Tämä on kyllä huolestuttavaa, etenkin kun transpolien seula on nykyään löysempi osittain rersurssien puutteiden vuoksi ja myös transnaktivistien painostuksen takia, vaikka itsemäärittely ei ole vielä voimassa (toivon, ettei koskaan tulekaan voimaan.)

      Poista
    2. Eivätkä kaikki välttämättä tajua, että kyseessä on fetissi. Pojille ja nuorille miehille väitetään netissä, että naisten vaatteista kiihottuminen on "sukupuolieuforiaa" ja naiseuden merkki.

      Luulen, että seksuaalinen ulottuvuus on osasyy siihen, miksi translapsia mainostetaan niin suurella vimmalla. Jos ristiinpukeutuminen määritellään dysforiaksi ja jos dysforia on ihan kaikilla synnynnäinen, ohi menemätön tila, jota esiintyy jo pikkulapsilla, pystytään hämärtämään se, että itsemäärittelyn taustajoukoissa häärii aikuisia heteromiehiä, jotka haluavat esitellä fetissejään julkisesti ja nöyryyttää naisia.

      Valitettavasti uskon, että itsemäärittelystä on tehty siinä määrin imago- ja identiteettikysymys, että mikään määrä faktaa ja tilastoja ei pysäytä sitä. Kun jälkiä sitten joskus korjataan, sen kannattajat piiloutuvat tai väittävät, etteivät olisi ikinä arvanneet seurauksia eikä kukaan kertonut niistä heille.

      Poista
    3. ”Valitettavasti uskon, että itsemäärittelystä on tehty siinä määrin imago- ja identiteettikysymys, että mikään määrä faktaa ja tilastoja ei pysäytä sitä. Kun jälkiä sitten joskus korjataan, sen kannattajat piiloutuvat tai väittävät, etteivät olisi ikinä arvanneet seurauksia eikä kukaan kertonut niistä heille.”

      Todennäköisesti olet oikeassa.

      Poista
  2. Kiinnostavaa ja rohkeaa tekstiä, kiitos ❤️ olen myös hyvin huolissani nykyisestä naistenoikeuksia polkevasta transaktivismista. Hienoa että liikkeelle löytyy myös vastustajia transihmisistä.

    VastaaPoista
  3. Selkeästi sanottu.

    VastaaPoista
  4. Suosittelen tutustumaan tähän https://www.womenarehuman.com/ niille, jotka epäilevät ettei naisten ja lasten oikeudet sekä turvallisuus ole "millään tavalla" vaarassa. On hulluuden merkki toimia täsmälleen samalla tavalla ja odottaa eri lopputulosta, ja samaan suuntaan, täysin samoilla argumenteilla täällä näytetään menevän kuin ulkomailla.

    Tämä koko liike ei tähtää tavallisten transsukupuolisten hoidon parantamiseen tai heidän hyväksymiseen yhteiskuntaan vaan naisten oikeuksien ja todellisuuden hävittämiseen.
    Tämä aate puolustaa pääosin perverssejä miehiä, kuten nämä sankarit (Women's voices/twitter). https://twitter.com/WomenReadWomen/status/1368441318284791815 tai
    https://twitter.com/WomenReadWomen/status/1368447486344323076"

    Tämä on se todellisuus tästä liikkeestä eikä sillä ole enää mitään tekemistä tavallisten transsukupuolisten kanssa, jotka haluavat elää rauhassa, normaalina osana yhteiskuntaa ja kuten Tulenhenki, hyväksyvät todellisuuden ja elävät omaa elämäänsä.

    https://fairplayforwomen.com/criminality/
    Miettikääpä myös rikostilastoja. Nimittäin kun juridinen itsemäärittely on voimassa, nämä miesten tekemät rikokset ovatkin... aivan: naisten tekemiä. .

    Ja tämä nainen You're Kidding, Right? https://www.youtube.com/watch?v=pac1L1WpMnY
    kertoo tässä videossa mm. Tyler Porter-nimisestä miehestä joka on siis täydessä erektiossa esittelemässä itseään naisten TURVAKODISSA - koska "hän on nainen". No, jokainen päätelköön itse onko hän nainen (ei).

    Jos siis joku epäilee etteikö tätä lakia käytä hyväkseen autogynefiilikot, perverssit, lastenr---kaajat ja naisten r---kaajat, hänen täytyy olla hyvin naiivi. Pedofiilit hakeutuvat nytkin lasten pariin töihin, siksi siellä kysytään rikosrekisteriote. Nytkin piilotetaan kameroita naisten vessoihin. Sosiopaatti ei välitä transihmisten maineesta, pervoa ei edes kiinnosta todellisuus ja autogynefiili taas saa seksuaalista tyydytystä sukupuolilarppauksesta.

    Särelä, joka vaiensi Suomelan miespaneelikysymyksessä osoitti, ettei nainen voi vaatia enää tasa-arvoa, koska sukupuolia ei ole. Todellisuudesta ei voi puhua. Naistenpäivänä hän väitti twitterissä transnaisiin kohdistuvan eniten rikoksia, tarkistin asian: puhdas vale. Naisiin kohdistuu ylivoimaisesti eniten: naisiin, vammaisiin naisiin, ulkomaalaisiin naisiin... "@MikkoSarela 8. maalisk.
    Kansainvälisenä naistenpäivänä haluaisin kiinnittää huomion transnaisiin. Heitä syrjitään työelämässä ja yhteiskunnassa. On merkittävästi suurempi todennäköisyys joutua seksuaalisen tai muun fyysisen väkivallan uhriksi kuin muilla".
    Ei ole.

    Kun taas Jari Jokinen Twiittasi, että
    @TEK_akateemiset 24. elok. 2020
    "Meidän täytyy purkaa rakenteita, jotka saavat nuoret miehet ajattelemaan, että hoitotyössä toimiminen ei sovi heille sukupuolensa vuoksi tai ettei naiseksi itsensä tuntevat eivät geneettisesti sopisi ratkaisemaan matemaattisia ongelmia", @JokinenJari https://tek.fi/fi/node/11686"

    Hän ei korjannut tätä. Näyttää hyvin mitä tekopyhyyttä asia on. Mikko Särelä on 100% mies ja näin myös itsensä identifioi oikeasti. Miksi? Siksi että hän ylpeänä twiittasi tämän uudestaan...
    ... vaikka häntähän juuri sukupuolisesti syrjittiin! :D
    Tosin nokkelimmat jo huomasi, että tässä puhutaan MIEHISTÄ ihmisinä "Miehet ja naisiksi itsensä tuntevat" eli mies on todellinen, nainen pelkkä (miehen) käsite ja abstrakti naistunne.
    JNE.

    Intersektionaalista sovinismia. Sitä se on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos linkeistä. Olet oikeassa, ettei nykyinen aktivismi todellakaan aja tavanomaisten perinteisten transsukupuolisten asioita. Nykyinen aktivismi on jotain avain käsittämätöntä, enkä ymmärrä, miten ihmeessä tähän tilanteeseen on päädytty.

      En myöskään ymmärrä, miksi monet ovat niin sokeita ja naiiveja nykyisen aktivismin epäkohdille, etenkin kun muualla maailmassa on tapahtunut ongelmia, eikä Suomi ole mitenkään erillinen lintukoto.

      Itseäni huolestuttaa se, että varsinkin päättäjät ovat sokeita tälle tilanteelle. Ongelma on myös siinä, että sellaiset, jotka kritisoivat nykyistä transaktivismia tai itsemäärittelyä millään tavalla, niin leimataan transfoobikoiksi.

      Blogiani saa muuten mielellään jakaa, jos se mitenkään auttaisi, kun ihmiset näkevät, että nykyistä aktivismia kritisoidaan myös transsukupuolisen näkökulmasta.

      Poista
    2. Miten ollaan päädytty tähän?

      Ne, joilla on eniten pokkaa vaatia valtaa ja huomiota pääsevät valtaan yleensä liikkeessä kuin liikkeessä. Todellisilla johtajilla myös puhekykyä ja kekseliäisyyttä löytää toimivat tunnesanat, joilla vedotaan ympärillä oleviin ja tehdään hyväntahtoisista ihmisistä liikkeen tukijoita.

      On perinaisellista käytöstä huolehtia muista omien tarpeiden kustannuksella ja kun siihen vielä kannustetaan demonisoimalla heidät jotka eivät niin tee, niin...

      Poista
  5. Jos etsii henkisesti tasapainoista seuraa, jolla minuuden rajat kunnossa, niin pronominit someprofiilissa on hyvä merkki, että tyyppiä kannattaa välttää. Tällainen ennakkoluulo on mulle käytännön elämässä muodostunut.

    VastaaPoista

Haastattelu: politisoituneen queer-tutkimuksen negatiiviset vaikutukset transaktivismiin

Tervehdys blogini lukijoille. Tässä tekstissä haastattelen transnaista, joka suhtautuu myös kriittisesti nykyiseen valtavirran transaktivism...