lauantai 14. marraskuuta 2020

Transsukupuolisten pitää sopeutua yhteiskuntaan

Otsikko kertoo kaiken oleellisen. Transsukupuolisten pitää sopeutua yhteiskuntaan, jossa valtaosa ihmisistä ei ole transsukupuolisia. 

Ihmiselle on luontaista olettaa vastaantulevan ihmisen sukupuoli. Tätä ei voi ns. kytkeä pois päältä. Erittäin monet transsukupuoliset pyrkivätkin tilanteeseen, jossa heidän sukupuolensa tulkitaan sukupuoli-identiteettinsä mukaisesti ilman mitään kyselyitä. Aikoinaan tavoitteeni oli tulla biologisen miehen oloiseksi ja näköiseksi niin pitkälti kuin se on transhoitojen myötä mahdollista. Jos minulta joku kysyisi tällä hetkellä, mitä sukupuolta olen, niin tämä ei tuntuisi ollenkaan mukavalta. Valtaosa ihmisistä kokee asian samalla tavalla.

Mielestäni transsukupuoliset voivat alkaa käyttämään sukupuoli-identiteettinsä mukaisia wc-ja pukuhuonetiloja siinä vaiheessa, kun he olemuksensa puolesta sopivat sinne. Maalaisjärjen käyttö on sallittua. Olen sitä mieltä, että tämä oikeus tulee nimenomaan transhoitojen myötä, eli kuka tahansa ristiinpukeutuja ei voi käyttää sukupuolitettuja tiloja mielivaltaisesti. 

Kuukautiset ovat yksinomaan biologisten naisten ominaisuus riippumatta henkilön identiteetistä, enkä ole erityisen ihastunut ns. inkuliisisempaan kielenkäyttöön. Puheet miesten menkoista ärsyttävät minua, koska kaikki tajuavat, että tässä kohtaa puhutaan transmiehistä, joiden kuukautiset jäävät pois transprosessin myötä. Tavanomaisella transprosessin läpikäyneellä transmiehellä ei todellakaan ole kuukautisia. 

4 kommenttia:

  1. Matti Latvala
    Eivätkös kuukautiset lopu jo heti FTMn elinikäisen testojen oton alkuvaiheessa? Näin luulen nyt.🤔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuukautiset ja hedelmällisyys voivat palautua, jos lopettaa testojen käytön.
      Sen perusteella on ollut uutisia, kuinka mies synnytti.

      Poista
  2. Vinkki: Tästä ei puhuta julkisuudessa. Transsukupuolisia ei steriloida. Ei siis ole pakkosterilointia.
    https://mustaorkidea.blogspot.com/2020/10/transsukupuolisuuden-perusteella-ei-ole-steriloitu-ketaan.html

    VastaaPoista
  3. Kyllä joo testosteroni lopettaa kuukautiset hyvin pian. Toki tässä on jonkin verran yksilöllistä vaihtelua. Joillakin kuukautiset loppuvat saman tien, mutta joillakin menee kauemmin.

    Nimetön, joo nämä puheet pakkosterilisaatiosta ovat todella kummallisia.

    VastaaPoista

Haastattelu: politisoituneen queer-tutkimuksen negatiiviset vaikutukset transaktivismiin

Tervehdys blogini lukijoille. Tässä tekstissä haastattelen transnaista, joka suhtautuu myös kriittisesti nykyiseen valtavirran transaktivism...