sunnuntai 15. marraskuuta 2020

Avoimen keskustelun rajoittaminen ei auta transsukupuolisia

Reddit on internetissä toimiva sivusto, jossa voi keskustella erilaisista aiheista. Jokin aika sitten Reddit bannasi tiettyjä keskustelualueita, joissa transsukupuolisuudesta ja erityisesti transaktivismista keskusteltiin kriittisesti. Muitakin keskustelualueita bannattiin, mutta en ole yksityiskohdista varma. Keskustelualueet poistettiin vedoten vihapuheeseen ja transfobiaan.

Somessa monet transihmiset ilahtuivat tästä. Minä en ilahtunut. Safe space-meininki ei paranna maailmaa. Safe space-ajattelu ja someblokkaaminen johtavat siihen, että keskustelu transsukupuolisuudesta polarisoituu entisestään.

Musta orkidea-bloggaaja on blogissaan maininnut (en muista tarkkaa kohtaa, joten ei suora lainaus), että on ihmisiä, jotka ovat harkinneet transitiota jossain vaiheessa. Kuitenkin nämä ihmiset ovat luopuneet aikeistaan pelkästään lukemalla hänen blogiaansa. Jos joku muuttaa mielensä pelkästään tällä tavalla, niin rehellisesti sanottuna hyvä juttu. Todennäköisesti tällainen yksilö ei hyötyisi transhoidoista toivotulla tavalla. On kuitenkin mahdollista, että näillä ihmisillä on jotain ongelmia sukupuolensa kanssa, eli heillekin pitää tarjota apua. Mielestäni kaikki sukupuoliongelmaisuus ei ole merkki transsukupuolisuudesta, mutta kirjoitan tästä aiheesta myöhemmin oman aiheen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haastattelu: politisoituneen queer-tutkimuksen negatiiviset vaikutukset transaktivismiin

Tervehdys blogini lukijoille. Tässä tekstissä haastattelen transnaista, joka suhtautuu myös kriittisesti nykyiseen valtavirran transaktivism...