perjantai 6. elokuuta 2021

Transsukupuolisen "väärät" mielipiteet

Olen saanut taas jäähyn Twitteristä. Tätä menoa päädyn Donald Trumpin seuraan jossain vaiheessa. Tällä kertaa tiedän syyn, miksi sain bannit, kyseessä on tämä twiitti:




Sillä tavalla. Edellisessä kirjoituksessani haastattelin toista transmiestä, joka totesi, että transsukupuolinen ei voi olla muuta kuin vihervasemmistolainen. Itse olen tällä hetkellä poliittisesti koditon, mutta samaistun vahvasti siihen, että transsukupuolisella saa olla vain tietynlaisia mielipiteitä tai muuten hänet potkitaan somesta pihalle tai hänen transsukupuolisuus kyseenalaistetaan. 

Somesta pihalle potkimiseen riittää ihan vaan se, ettei ole 100 % samaa mieltä transaktivistien kanssa. Myös ilmiselvien faktojen kertominen riittää siihen, että saa potkut. Vai voiko joku sanoa, että transnaisten osallistuminen naisten urheiluun parantaisi transsukupuolisten asemaa ja mainetta muualla kuin woke-piireissä?

Olen useamman kerran ehdottanut, että ratsastuksen kaltainen unisex-laji olisi täydellinen laji transsukupuolisille, sillä transsukupuoliset eivät olisi mitenkään erilaisessa asemassa kuin muutkaan urheilijat. Viimeksi kun puhuin tästä, niin eräs transnainen ilmeisesti tahallaan ymmärsi minut väärin ja sanoi minun väittävän, että mitä lajeja transsukupuoliset saavat harrastaa, vaikka puhuin selkeästi kilpaurheilusta enkä mistään höntsäilystä.

Mitä tulee viime päivien Mona Bling vs. Aleksi Valavuori-kohuun, niin Mona Bling aiheuttaa pelkästään haittaa transsukupuolisille. Minä en hyväksy Mona Blingin käytöstä.

Sanna Ukkola toteaa hyvin:




Kun sain ensimmäiset bannit Twitteriin, minua lähinnä nauratti, sillä mietin, voiko tämä olla totta. Tällä kertaa minua oikeasti raivostuttaa. Ei sen takia, että en pääse Twitteriin vaan tällainen törkeä sananvapauden rajoittaminen, varsinkaan kun en ole sanonut oikeasti mitään pahaa. Olen vain transsukupuolinen, joka ei ole transaktivistien kanssa samaa mieltä.

 Samaistuin tähän todella vahvasti: 




 PS. Jaathan tätä tekstiä, jos koet, että tällainen näkökulma on tärkeää tuoda esille nykyisessä keskustelussa. 

 

 

4 kommenttia:

  1. Jaoin. Pistin sen sinne Lintulaudallekin. En herrajumala ymmärrä. Nämä transoikeussekopäät eivät kuuntele edes toisia transihmisiä! Kirosin jossain päin Twitteriä juuri sitä, että ettekö te nyt hemmetti voi kuunnella edes toisianne, jos tämmöisen valkoisen heteromiehen on mielestänne mahdotonta esittää mitään järkevää näkökulmaa. Tässä ihan oikeasti ei ole tarkoitus teloittaa transväkeä.

    Mitä ihmettä he odottavat oikein saavuttavansa tällä kaikella? Sanna Ukkola osuu täysin naulankantaan siinä, mikä se tulos on. Tässä käy vielä niin, että ne, joka - Blingiä lainatakseni - laitetaan ruotuun, ovat juuri transihmiset. Siinä sivussa menevät vielä seksuaalivähemmistöt, koska nämä transaktivistit ovat loisineet heidän järjestöissään ja suoraan sanottuna vallanneet ne. Suuri yleisö ei osaa erottaa näitä toisistaan.

    Pistää vihaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Tässä käy vielä niin, että ne, joka - Blingiä lainatakseni - laitetaan ruotuun, ovat juuri transihmiset. Siinä sivussa menevät vielä seksuaalivähemmistöt, koska nämä transaktivistit ovat loisineet heidän järjestöissään ja suoraan sanottuna vallanneet ne. Suuri yleisö ei osaa erottaa näitä toisistaan."

      Tämä. Saa nähdä, että ollaanko tulevaisuudessa Unkarin kanssa samassa tilanteessa, kun tulee kunnon vastareaktio tähän nykyiseen sekoiluun.

      Poista
  2. On todellakin harmillista, että nykypäivänä yksittäinen kansalainen joutuu tarkkaan miettimään mitä someen kirjoittaa: jo pelkkä neutraalisti asioista puhuminen voi riskeerata jopa työ- tai opiskelupaikan (tätä on tapahtunut!) mikäli sattuu joutumaan tietynlaisten aktivistien hampaisiin.

    VastaaPoista
  3. Ja mietintäänpäs hetki kahta kulttuurivaikuttajaa, Aku Louhimiestä ja Veijo Baltazaria.

    Louhimies teki yhden kaikkien aikojen menestyneimmmän elokuvan, Tuntematon sotilas (2017), eikä ole tiettävästi uransa aikana syyllistynyt yhteenkään merkittävään rikokseen. Joo ehkä, siis ehkä johonkin epäasialliseen käytökseen alaisiaan kohtaan, mutta varsinaista kunnon rikosta hän ei liene tehnyt.

    No sitten meillä on Baltazar, jolla on rikoshistoriaa ja joka nyt sitten saa linnaahäkkiäputkaa kun on rikkonut lakia (ja ihmispsyykkeitä) oikein urakalla.

    Niin kumpi sitten on pistetty vaikkapa valtakunnan pääajankohtaisohjelmassa ultimate-piinapenkkiin, lynkattu somessa muutaamaan kertaan, ja ilmeisesti eräänlaisen aktivismin toimesta tuhottu hänen uusia työmahdollisuuksiaan. Ja kummasta ollaan oltu ihmeellisen hiljaa.

    No tietenkin näistä kahdesta se pahempi pahis on saanut tuta niin että tuntuu. Eiku...

    VastaaPoista

Haastattelu: politisoituneen queer-tutkimuksen negatiiviset vaikutukset transaktivismiin

Tervehdys blogini lukijoille. Tässä tekstissä haastattelen transnaista, joka suhtautuu myös kriittisesti nykyiseen valtavirran transaktivism...